Logo Level2 traprenovatie

Open trap bekleden

Open trap bekleden? Daar hebben wij iets moois voor!

Denkt u erover na om uw open trap te renoveren? Misschien denkt u dat een open trap alleen enkelzijdig bekleed kan worden? Onterecht! Level2 traprenovatie biedt twee manieren van een open trap te renoveren aan. Het meest voorkomende is een open trap rondom bekleden! Enkelzijdige trapbekleding komt nog maar hoogst zelden voor. Dat is begrijpelijk want in dat geval blijft u tegen een versleten of lelijke achterkant aan kijken. En de meeste mensen willen toch een compleet nieuwe trap zien… 

Manieren van een open trap bekleden

Enkelzijdige bekleding:

Dubbelzijdige bekleding: 

Open trap dubbelzijdig bekleden

Als uw huidige open trap versleten is, kunnen wij deze dubbelzijdig bekleden zonder sloopwerk. Hoe mooi is dat?! Uw huidige open trap krijgt dan nieuwe dubbelzijdige bekleding! Uw nieuwe trap kunt u mooi laten afwerken met matchende zijkanten, ingebouwde verlichting of zelfs dezelfde vloer in de hal over op de overloop. Ook die monteren wij op uw verzoek!  U krijgt dan én een stijlvolle, mooie trap én een frisse nieuwe vloer in de hal tegelijkertijd!

Materialen om een open trap mee te bekleden

Level2 traprenovatie heeft voor renovaties van open trappen twee geweldig materialen:

  1. Overzettreden van HPL
  2. Overzettreden van pvc|

Het belangrijkste verschil tussen HPL- en pvc- overzettreden voor een open trap is, dat we met pvc-traptreden uw huidige trap dubbelzijdig bekleden zónder opstaande randen! En dat kunnen wij doen binnen één tot anderhalve dag dag! Wilt u liever een dichte trap? Dat kunnen wij als trapspecialist natuurlijk ook voor u doen! In dat geval monteren wij stootborden tussen de traptreden. 

Hulp nodig?

U leest op deze pagina dat er vele mogelijkheden zijn. Tel daar bovenop de grote keuze in structuren en kleuren wat betreft de overzettreden, en wij kunnen ons voorstellen dat u een goed advies op waarde schat. Aarzel daarom vooral niet om een afspraak te maken. Bart deelt als traprenovatiespecialist graag zijn kennis en ervaring opdat u de beste keuze maakt! Of maak een afspraak om de showroom te bezoeken! 

Waarom zou u uw open trap laten renoveren?

  • De trap is versleten.
  • Warmteverlies doordat de open trap in de woonkamer staat.
  • Warmteverlies doordat de open trap naar de zolder gaat.
  • Geluidshinder van beneden- naar bovenverdieping.
  • Veiligheid van een open trap bij (kleine) kinderen.
  • De huidige trap heeft (te) gladde traptreden.
  • De open trap in de woonkamer past niet meer bij uw interieur

verschil tussen HPL en PVC traptreden

Pvc en HPL / CPL zijn verschillende materialen, met elk hun eigen specifieke kenmerken. Wat betreft kwaliteit zijn beide even goede keuzes voor een traprenovatie. Het grote verschil is dat een open trap renovatie met pvc een iets strakkere afwerking realiseert. Het tweede verschil is dat pvc zich bij uitstek leent voor dubbelzijdig bekleden. Hieronder geven wij schematisch alle verschillen voor u weer:

Pvc traptreden:

HPL traptreden:

Opbouw van een overzettrede

Op de onderstaande lijntekeningen ziet u hoe de overzettreden voor open trappen in HPL en in pvc zijn opgebouwd en hoe zij over de bestaande traptrede worden bevestigd. 

De treden bestaan in beide gevallen uit één volledig blok (zie afbeeldingen. Bij een HPL-overzettrede wordt het blok aan de achterkant gesloten door een U-kapje. 

Veilige traptreden

Zowel pvc als HPL traptreden zijn standaard voorzien van een antislip werking in de toplaag. Hierdoor wordt de kans op uitglijden aanzienlijk verminderd. Bovendien hoeft u wat veiligheid betreft geen opstaande randen zoals profielen meer te bevestigen! 

PVC Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1a
PVC Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1a
Lijntekening zijaanzicht open trap trede PVC 1b
PVC Lijntekening zijaanzicht open trap trede 1b
HPL Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1a
HPL Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1a
HPL Lijntekening zijaanzicht open traptrede 1b

Houten open trap

Op de pagina’s ‘open trap renoveren met pvc‘ en ‘open trap renoveren met HPL’, leest u meer over het renoveren van houten, bestaande trappen. Of bekijk direct meer trapvoorbeelden en kies de trap van uw dromen uit…

 

Houtlook, steenlook... welke look past bij u?

Wij hebben verschillende kleuren en structuren in houtlook traptreden in zowel pvc als HPL in het assortiment. Een populaire trend is de trap bekleden met betonlook. In betonlook hebben wij diverse – zowel lichte als donkere – tinten en structuren beschikbaar. Ook wat betreft leisteen-look of marmerlook heeft u voldoende keuze. Voor een stoere, moderne open trap met industriële look hoeft u niet ver te zoeken. Level2 traprenovatie heeft het!

Wat kost een open traprenovatie?

Wat nieuwe traptreden voor de open trap kosten, hangt af van het aantal treden die vernieuwd moeten worden. Het kan ook zijn dat u de overloopvloer meteen wilt laten vernieuwen. In elk geval maken wij graag een offerte voor u! Maakt u een afspraak, dan komt Bart bij u thuis op bezoek met alle kleurstalen bij zich. Hij meet uw trap direct op én u weet diezelfde dag nog wat de prijs van de traprenovatie is.

Wilt u weten wat uw open traprenovatie gaat kosten? Maak dan een meteen afspraak en Bart stelt u een passende offerte voor!

Gaat uw interesse uit naar een open trap dichtmaken?
Dat kan Level2 traprenovatie ook voor u verzorgen!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print

Inhoudsopgave

Gerelateerde 1001 trap-ideëen

open traprenovatie voor en na, Level2 Traprenovatie
Open Trap

Open trap bekleden

Open trap bekleden? Daar hebben wij iets moois voor! Denkt u erover na om uw open trap te renoveren? Misschien denkt u dat een open

Lees verder »
PVC traprenovatie , Level2 traprenovatie Weert Limburg
Trap renoveren

PVC traprenovatie

Een trap renoveren met pvc? Pvc is toch voor vloeren? Ja, dat kan en nee, pvc is er niet alleen voor vloeren! Wat een pvc

Lees verder »
HPL CPL traprenovatie, Level2 traprenovatie Limburg
Trap renoveren

HPL / CPL traprenovatie

HPL / CPL traprenovatie voor een oersterke trap Zoekt u traptreden die oersterk zijn? Dan komt u al snel uit bij HPL / CPL trapbekleding.

Lees verder »
Trap vervangen of trap renoveren, LEVEL2 traprenovatie
Trap renoveren

Trap vervangen of renoveren?

trap vervangen of renoveren? Trap vervangen of renoveren? Waarom kiezen? Een compleet nieuwe trap laten maken is een ingrijpende verbouwing. Elke traptrede wordt stuk voor

Lees verder »

Informatie aanvragen

level2 bart welkom

Welke materiaalsoort past bij uw leefsituatie en woonsmaak? Dat zijn de belangrijkste vragen tijdens een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek met Bart. De gezinssituatie stelt bepaalde eisen aan het materiaal én de afwerking. Het gebruik van de trap is niet alleen bepalend. De trap moet ook aansluiten bij uw smaak. Als totaalplaatje is de ideale trap na renovatie duurzaam, veilig én mooi!

Gebaseerd op onze ervaring kunnen wij u een gefundeerd advies geven. Laat u inspireren, overtuig u zelf van de mogelijkheden en maak meteen een afspraak met Bart.

Na inzending van het formulier nemen wij direct contact met u op!

Professioneel advies!

Persoonlijke gegevens


Omschrijving van uw wensen of stel uw vraag

Foto uploaden (max. 5 stuks, max 10MB)