trapbekleding kiezen? hpl en pvc: de beste keuze

trapBEKLEDING KIEZEN? kwaliteit en ambachtswerk STAAN op één!

Trapbekleding bestaat er in verschillende soorten. Gebaseerd op 15 jaar ervaring als ambachtelijk traprenovatiebedrijf, hebben wij voor u de allerbeste soorten trapbekleding geselecteerd. Omdat wij pal achter onze keuzes staan geven wij 12 jaar garantie op zowel het materiaal als de montage!

Voor het renoveren van uw trap gebruiken wij:

Wat het verschil tussen HPL en pvc is, leggen wij u graag via deze pagina uit.

TRAPBEKLEDING HOUT

Zowel onze HPL- als pvc-producten bieden overzettreden uit één stuk die – door de natuurgetrouwe structuur – niet van echt hout te onderscheiden zijn. Echt hout blijft altijd werken door verschillen in temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor kunnen kieren ontstaan. Bovendien moet echt hout intensief worden onderhouden. Onze overzettreden in HPL of pvc zijn onderhoudsvrij en werken niet! 

Ontdek de verschillen

overzettreden uit één stuk

Al onze overzettreden zijn van HPL of pvc gemaakt. Beide soorten traptreden zijn uit één stuk vervaardigd. HPL en pvc zijn beide kwaliteitsproducten. Ze zijn standaard voorzien van een antislip-laag én geluiddempend! Meer voordelen zijn:

 • Er zitten géén naden in onze overzettreden.
 • Geen naden betekent minder risico op beschadigingen. 
 • U krijgt een strakke houtlook, leisteenlook, marmerlook of betonlook trap! 
 • Afwerking met strips is niet nodig.

Weet u dat…?

…de kwaliteit van de toplaag de levensduur van de trap bepaalt?
Kiest u voor een HPL- of pvc-toplaag, dan bent u er zeker van dat uw trap langdurig mooi blijft!

TRAP BEKLEDEN MET HPL

HPL (high pressure laminaat) realiseert een bijna onverwoestbare traptrede en is een perfecte keuze als u een onderhoudsvrije trap belangrijk vindt.

Met een HPL-traptrede kunt u vrijwel iedere uitstraling creëren! Level2 traprenovatie heeft een grote keuze aan HPL-overzettreden: van betonlook tot houtlook en van leisteenlook tot marmerlook!

HPL wordt vaak in dezelfde adem genoemd als CPL. Beide producten bestaan uit een zeer harde onderlaag met een drager van kunststof: HPL óf CPL. Het resultaat is een slijtvaste en krasvaste traptrede. Hoewel beide zeer duurzaam zijn, is er een duidelijk verschil in de hardheid. Een HPL-toplaag is gewoonweg veel harder

ambachtelijke trappenbedrijf

Voordelen HPL-overzettreden:

Welke trends in trapbekleding zijn er? 

 • Betonlook trapbekleding 
 • Steenlook trapbekleding
 • Marmerlook trapbekleding
 • Houtlook trapbekleding
 • Leren trapbekleding
 • Mix and match trapbekleding

Welke kleur vindt u het mooiste? 

“Level2 traprenovatie heeft ons goed geholpen om voor ons gezin de beste trapbekleding te kiezen. Wij nog steeds erg blij met onze mooie, vernieuwde trap!”

Jan K., Weert

Trap BEKLEDEN MET pvc

Pvc-trapbekleding wordt ook weleens vinyl trapbekleding genoemd. Er wordt vaak gedacht dat pvc en vinyl hetzelfde zijn. Hoewel ze allebei van dezelfde kunststof worden gemaakt, is er een duidelijk kwaliteitsverschil:

 • Pvc heeft een stevigere basis- en bovenlaag dan vinyl.
 • Pvc is harder en minder gevoelig voor beschadigingen.
 • Pvc-traptreden hebben een langere levensduur.
 • Pvc is beter bestand tegen slijtage en krassen! 
 • Pvc is onderhoudsvriendelijker dan vinyl.

Voor het bekleden van een trap met pvc-overzettreden zijn fraaie decors en matte afwerkingen beschikbaar. Welke woonstijl u ook voor ogen heeft: met een trapbekleding van pvc creëert u de stijl die bij uw woonsmaak past.

Als u uw trap laat vernieuwen met pvc-overzettreden, dan krijgt u een duurzame en onderhoudsarme trap! Dat houdt in dat u de trap alleen maar hoeft af te nemen met een vochtige doek. U hoeft nooit meer iets te oliën of te schuren en verven!

voordelen pvc-traptreden

Zelf zijn wij erg enthousiast over de mogelijkheden en de decors van de pvc-overzettreden. Nét als onze klanten!

 

UW TRAP BEKLEDEN IS ONS VAK!

“Kunnen jullie echt alle trappen bekleden?” Ja! Dat kunnen wij. Het bekleden van een trap is ons vak! Wij renoveren alle soorten trappen, dus wij renoveren ook open trappen!

Welke kleur vindt u het mooiste? 

welke kleuren traprenovatie zijn er

Nieuwe trapbekleding kiezen moeilijk? Wij helpen u!

Bart helpt u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw traprenovatie. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek stelt u alle vragen die u heeft. Hiervoor nemen wij graag alle tijd. Het belangrijkste voor ons is, dat ú de beste traprenovatie krijgt die er maar bestaat!

Alvast inspiratie opdoen? Bekijk onze 1001-ideëen!

Professioneel advies!

Persoonlijke gegevens


Omschrijving van uw wensen of stel uw vraag

Foto uploaden (max. 5 stuks, max 10MB)